Werkplekonderzoek

Preventief

Voorkomen is beter dan genezen! Door de organisatie van arbeid zorgvuldig te beoordelen en werkplekken aan een grondige analyse te onderwerpen kan optimalisatie van de inrichting van de werkplek gerealiseerd worden. Advies met betrekking tot de juiste werkhouding, variatie van lichaamshouding en goede inrichting spelen een belangrijke rol in het voorkomen van fysieke klachten.

 

Curatief

Bij bestaande gezondheidsproblemen is het belangrijk na te gaan wat de aard is en waar de oorzaak van de problemen ligt. Vervolgens kan gericht advies komen zodat klachten worden verminderd en herstel een kans krijgt. Werkplekinrichting en werkwijze zijn daarbij beiden van belang om te komen tot efficiëntie.

Share Button
Preventief aan het werk

Wat bieden wij:
Quick scan duurzame inzetbaarheid
Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE)
Periodiek medisch onderzoek (PMO)
Ondersteuning opzetten en implementeren van preventiebeleid
Werkplekonderzoek en begeleiding gezond werken op afdelingsniveau
Werkplekonderzoek en begeleiding gezond werken voor de individuele medewerker
Coaching en training duurzaam werken 

Hoe doen wij dat:
Wij komen bij u langs voor een oriënterend gesprek waarin bedrijf en Vision at Work helder krijgen of er toegevoegde waarde is om samen te werken aan preventie binnen uw bedrijf. Onze werkwijze is open, transparant op het gebied van kosten en helder op het gebied van resultaat.

Wat levert het u op:
Inzicht in risico’s en een helder plan, indien gewenst met begeleiding, om de risico’s om te buigen naar meer betrokkenheid, minder uitval en verhoogde effectiviteit.