Hoe scoort uw bedrijf op verzuim

Minder uitkeringen via UWV

In het eerste half jaar van 2012 is het aantal arbeidsongeschiktheidsuitkeringen (WIA, WAO, Wajong, Wet Wajong en WAZ) verder gedaald tot 820 duizend. Dit is het gevolg van strakke wetgeving waarbij steeds minder naar ziekte en alleen nog maar naar mogelijkheden wordt gekeken (bron CBS).

Arbeidsmarktvv11aozv

verzuim verzuimkosten

Ziekteverzuim

Het geregistreerde verzuim bij CBS laadt een lichte daling zien binnen Nederland. Gemiddeld was het verzuim 3,9%. Bij verpleging en zorg was het gemiddelde verzuim het hoogst 5,7% en bij de horeca het laagst 2,3%. Voor verdere gegevens www.cbs.nl

 Verzuimkosten berekenen 

Verzuim brengt vaak méér kosten met zich mee dan u zou verwachten. Binnen enkele minuten krijgt u een indicatie van deze kosten. Vul een beperkt aantal gegevens in over uw onderneming of afdeling en kies berekenen, lang verzuim, doelstelling, WIA of REA. De onderliggende link is tot stand gekomen en gebaseerd op onderzoeks- en branchegegevens van TNO en CBS.
www.verzuimkosten.nl

 

 

Share Button
Preventief aan het werk

Wat bieden wij:
Quick scan duurzame inzetbaarheid
Risico Inventarisatie en Evaluatie (RIE)
Periodiek medisch onderzoek (PMO)
Ondersteuning opzetten en implementeren van preventiebeleid
Werkplekonderzoek en begeleiding gezond werken op afdelingsniveau
Werkplekonderzoek en begeleiding gezond werken voor de individuele medewerker
Coaching en training duurzaam werken 

Hoe doen wij dat:
Wij komen bij u langs voor een oriënterend gesprek waarin bedrijf en Vision at Work helder krijgen of er toegevoegde waarde is om samen te werken aan preventie binnen uw bedrijf. Onze werkwijze is open, transparant op het gebied van kosten en helder op het gebied van resultaat.

Wat levert het u op:
Inzicht in risico’s en een helder plan, indien gewenst met begeleiding, om de risico’s om te buigen naar meer betrokkenheid, minder uitval en verhoogde effectiviteit.